Barselona’da En İyi Tatlıcılar

Barselona’da bence tatlı için gidilebilecek mekanlar konusunda çok eksiklik var, hatta burada bir Asuman açılsa çok tutar diye düşünüyorum. Belki bir gün, kim bilir… Tabi burada tatlıcılar çok geniş bir kavram, dondurmadan pastaneye ve çikolataya uzanan yazılarımda da bahsettiğim üç yeri derledim; umuyorum yeni gidişlerimde bu sayı artacak. Ben çok yemesem daha iyi tabi:)

Rocambolesc

Ben klasik tarzda dondurmacı sanarken, içeri girdiğimde bildiğimiz dondurmaya dair hiçbir şey olmadığının şokundayım. Meğersem sadece stick şeklindeymiş bu dondurmalar, buna hiç hazırlıklı değilim. Kadına hangisinin daha çok tercih edildiğini, onun hangisini sevdiğini soruyorum. Kalpli olan (summerlove) onun da favorisiymiş, çok tatlı değilse bundan alacağım diyorum.. Hepsini İspanyolca söylüyorum:) Kalp görüntüsü çok tatlı, tadı da tam istediğim gibi fresh. İçi jölemsi ama tamamen vegan. Doymadım doyamadım yemelere seni ben…:))

Chök

Tesadüfen Chök karşıma çıkınca ayyy burada çikolatalar çok övülmüyor muydu derken kendimi içerde buluyorum. Çikolata kokuyor buram buram. Dev gibi ıslak kekli antep fıstık kremalı çikolatalı bir pasta alıyorum. Oturmak için yer olmadığından paket, otelde çatal bıçağım var da benim mi haberim yok:) Kocaman olduğundan lezzetli bulsam da hepsini maalesef bitiremiyorum.

Bubo

Bubo

Bubo’ya girince küçük boyutlarda, değişik renk ve desenlerde pastalarla karşılaşıyorsunuz. Bu karşılaşmadan sonra hangisini yiyeceğinize karar vermenin çok zor olacağını anlıyorsunuz, çünkü hepsi de çok şık ve cezbedici gözüküyor. Bu noktada tavsiyem hemen içlerinde neler olduğunu okumanız veya sormanız ki bu gerçekten çok yardımcı oluyor. Hem bu sayede sonradan pişman olacağınız bir karar da vermemiş oluyorsunuz, çünkü bazı pastalarda beklediğinizden değişik tatlar olabiliyor. Pastaların yanı sıra çikolatalar, bardakta tatlılar, meyveli kekler ve makaron gibi çesitler de bulunuyor.

Barselona’da tatlıcılar çok olmasa da çok sevdiğim kafeleri var. Bu yazımda bulabilirsiniz.