Günübirlik Antalya Gezisi

antalya

  1. Antalya’ya Ulaşım
  2. Antalya’da Günübirlik Gezilebilecek Yerler
  3. Antalya İçi Ulaşım

“Günübirlik Antalya gezisi de olur muymuş? Uçağa verdiğin paraya değmez” dediğinizi duyar gibiyim; ancak ilk denemeden sonra görüyorsunuz ki birçok şehre günübirlik seyahat mümkün; üstelik kampanya dönemlerinde bilet alırsanız oldukça uyguna mal oluyor. Günümüzde iş yoğunluğunu ve kısa yıllık izin sürelerini düşünürsek şehir dışına seyahat için zaman yaratmak birçok kişiye zor geliyor, ancak bu tarz günübirlik seyahatlerle farklı bir hafta sonu geçirmek mümkün. Cumartesi gününe denk getirdiğinizde Pazar günü dinlenme fırsatınız da olacaktır.

Antalya’ya Ulaşım

Antalya’ya İstanbul, İzmir ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirden aktarmasız uçuşlar var. Günübirlik gezi için komşu illerde değilseniz otobüsle ulaşım oldukça yorucu olacaktır.

Ben İstanbul’dan Antalya’ya Mart ayı için gidiş-dönüş uçak biletimi Eylül sonunda Pegasus yurtiçi kampanyasıyla toplam 48 TL’ye aldım. Hafta sonu yerine hafta içini tercih etseydim daha da ucuza mal oluyordu. Diğer illerden de kampanyalı dönemlerde benzer fiyatlara hatta daha ucuza da bulabilirsiniz.

Günübirlik seyahatler için bilet saatlerini sabah 7-9 akşam 8-10 gibi saatlere denk getirmeye çalışıyorum ki günün tam olarak tadını çıkarabileyim; gerçi bu gideceğiniz yere göre de değişecektir.

Antalya’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Kaleiçi: Kaleiçi özellikle bahar aylarında gezmesi keyifli olan yerlerden, çünkü bu dönem pek kalabalık olmuyor. Dar sokakları, eski evler ve şirin/renkli kafeler vakit geçirmek için ideal. Dilerseniz alışveriş yapmak için de yerler mevcut. Kaleiçi’nde Dem-lik Kafe/Bar’a uğramınızı öneririm, bahçe içinde hoş bir mekan.

demlik kafe

Hadrian Kapısı: Kaleiçi’ndeki anıtsal yapılardan biri olan bu üç gözlü kapıda fotoğraf çektirmek oldukça moda, bizim pek ilgimizi çekmedi gerçi.

Karaalioğlu Parkı: Kaleiçi civarında olan bu park hem manzarası hem de yeşillik alanlarıyla yürüyüş için ideal. Denize nazır kafelerde çayınızı da yudumlayabilirsiniz.

Düden Şelalesi (Yukarı Düden): Antalya merkezde yer almasa da doğa severlerin kesinlikle gitmesini önerdiğim bir lokasyon. Kurşunlu ile kıyaslandığında şehre daha yakın olması avantaj. Serinlikte oturup bir şeyler içebilirsiniz, şelale manzaralı restoranda bir şeyler yemek de mümkün. Mutlaka mağaranın yanından inip şelalenin aşağıdan görünümünü izleyin, su sesiyle de oldukça rahatlayacaksınız. Gezinizin ilk rotası da olmaya uygun aslında.

düden şelalesi

Antalya İçi Ulaşım

Antalya Havalimanı’ndan Kaleiçi’ne 800 no’lu belediye otobüsüyle Doğu Garajı durağında inerek ulaştık. Otobüs içinde 6TL’ye (2017 Mart fiyatı) kentkart veriyorlar. Bu kentkarta sonrasında yükleme yapabiliyorsunuz. Biz 10 TL yükledik ve yetti de arttı bile. (Havaşlar Migros tarafına gidiyorlar, buradan da Kaleiçi’ne tekrar araca binmek gerekiyormuş. Dolayısıyla Havaş tercih etmemeniz daha iyi.)

antalya kaleiçi

Düden Şelalesi’ne ise Doğu Garajı durağından CV17A otobüsüne binerek yaklaşık 40-45 dakikada varabilirsiniz, şehir içinde otobüsler 2-2,5 TL arası. Dönüşte de yine aynı otobüsle merkeze gelebilirsiniz.

Dönüşte ise Mark Antalya Avm’den tramvaya binerek (yaklaşık 1,6 TL civarı bir ücretle) son durakta inip Havalimanı’na ulaştık. Mark Antalya Avm de Kaleiçi’nden 10 dakikalık yürüme mesafesinde bir Avm. Hatta gidişte de bu yöntemi tercih etseymişiz dedik, hem uygun fiyatı hem de daha hızlı olması avantaj.

Tabiki Antalya’da daha gezilecek çok yer var, ben kendi günübirlik rotamızı aktardım. Siz de farklı rotalar çizebilir ya da vakit ayırabiliyorsanız uzunca bir gezi de yapabilirsiniz. Yazın çok sıcak olduğundan ilkbahar ya da sonbaharda tercih etmenizi öneririm.