Barselona’da En İyi Kafeler

La Central

La Central

La Central harika bir kafesi olan kitapçı; yine bir lokal tavsiyesi. Kitapçı olarak oldukça büyük, 2 katlı gez gez bitmiyor. 2. katında da minik bir kafesi var. Arka bahçesinde ve içerde yerleri mevcut. Yağmurlu olduğu için dışarda sadece kenar masalara servis veriyorlar. Haftasonları kalabalık oluyor sanırım. Hem haftaiçi olması hem de yağmur sebebiyle şanslıyım.

La Central

Antep fıstıklı kek ve kahve söylüyorum. Yağmurun parlattığı yeşilliklerin tadını çıkarmak üzere dışarı geçiyorum. İçerisi de çok çok güzel; çalışanlar, kitap okuyanlar, yani kısacası ambiyansa bayıldım.

Puro Cafe

Sahilden Barcelona’nın daha önce hiç gitmediğim yerlerine uzanıyorum. Puro Cafe varmış yakınlarda, başta nereye gidiyorum ben sanayi bölgesinde miyim oluyorum. Puro Cafe de adeta tamirhaneden bozma bir kafe ama 3. dalga olduğu hemen belli oluyor. Oturma yeri 1 tane ya vardı ya yoktu, küçük bir mekan. Barista size seçtiğiniz kahvede ne aromaları olduğunu sormasanız da söylüyor, işini çok seviyor sanırım. İlerledikçe sokaklar aslında turistik bölgeden çıkıp yaşam alanlarına geldiğinizi hissettiriyor ve sevmeye başlıyorum.

El Cafe Del Teatre

El cafe del teatre

El Cafe del Teatre hem dışardaymış hem içerideymiş hissi yaratan masalarıyla davetkar gözüküyor. Yemek seçenekleri de var ancak ben sadece kahveyle yetiniyorum.

Faborit Cafe

Faborit

Kahve için ilk durağım Casa Battlo yanındaki Casa Museu Amatller avlusundaki Faborit Cafe. Dışardan göremediğinizden nasıl bir yer diye tereddütle giriyorum. Burayı LinkedIn’de bir Barselonalı, çalışılabilecek kafeler listesinde önermişti. Gerçekten de hem şık hem normal fiyatlı, hem de sakin olmasıyla çalışmaya, koyu sohbete, yalnız kafa dinlemeye uygun.

Finestres

Finestres

Güzel, büyük bir kitapçıdan ibaret gibiyken arka bahçesindeki kafesi gözüme çarpıyor. Bitkilerle yeşillendirilmiş zemin üzerinde duvardan akan su. Renkli ve tarz sandalyeleriyle upuzun bir masa. İnsanların sessizce okuduğu, çalıştığı küçük birkaç masa daha.

Dayanamayıp bir kahve daha içmeye karar veriyorum ve sükunetin tadını çıkarıyorum. Kadın kafeyi yeni açtıklarından, hala alışmaya çalıştıklarından bahsediyor başka bir kadına. Herkes ne kadar da saygılı ortamın huzuruna. Ben burayı daha önce neden keşfetmedim? Barselona hala sürprizlerle dolusun.

Nomad Coffee

Nomad Coffee

Yine bir lokal önerisi olan Nomad Coffee‘ye doğru yola çıkıyorum. Kafenin olduğu pasajımsı sokağa bayıldım. Kafe güzel çıkmasa da geldiğime mutluyum. Tam bir 3. dalga kahveci ve adına yaraşır bir şekilde oldukça uluslararası bir ortam, hem çalışanları hem müşterileriyle. Çalışanlar pişirme yöntemleri, kaynatma dereceleri vb. farklı kahve denemeleri yapıyor, kahve seçenekleri de oldukça fazla. Oturma yerleri az. Ben barda oturuyorum, yulaf sütlü buzlu kahvemi yudumlarken ve çalışanların aralarındaki konuşmalara kulak kabartıyorum. Bu arada Barselona’da kahve genel olarak 2 euro civarı ama bu kafe en pahalı kahve içtiğim yer; 5 Euro:(

Barselona yazımın tamamı için Barselona’da Gezilecek Yerler yazımı ziyaret edebilirsiniz.