Bodrum’un Popüler Koyları

Gümüşlük

Gümüşlük Bodrum’un son dönemde meşhur olmuş beldelerinden. Mayıs ayında gittiğimizde çok kalabalık değildi, ancak yaz döneminde sanıyorum oldukça kalabalıklaşıyor. Bodrum’dan dolmuşlarla ulaşmak yaklaşık 50 dakika sürüyor.

bodrum gümüşlük

Gümüşlük hem denize girmek için hem de sahil kenarındaki kafelerinde oturmak için ideal. Süslemeler ve çiçekleriyle fotoğraf çekmenin de keyifli olacağı yerlerden. Bir de birkaç merdivenle Cami’ye çıkarsanız manzaraya doyum olmayacaktır.

Bitez

Bitez senelerdir gittiğim ve Bodrum beldeleri içinde en sevdiğim. Konaklamak için motelden apartlara, butik otellerden her şey dahillere birçok seçenek mevcut. Burada da Bodrum’un hemen her yerinde olduğu gibi plajlar halk plajı. Denizi ilerlemenize rağmen bir süre derinleşmeyenlerden, özellikle çocuklu aileleri için oldukça ideal. Bodrum merkezde yaklaşık 20 dakika sürüyor. Şezlong/şemsiye kullanmak isterseniz mekanlarda bir şeyler yiyip içmek gerekiyor. Ben genellikle otellerin daha az olduğu Bitez’in Corner Hotel civarı olan kısımlarını seviyorum.

bodrum bitez sahili

Bitez merkezi sahil kesiminden biraz uzak ama bir gün yürüyüp Bitez dondurmacısına ya da mantıcısına uğranabilir. Bitez günden güne de hareketleniyor, en son Brekkie’nin açıldığını duyarak şaşırdım.

Bitez’in az ilerisinde yer alan Ortakent/Yahşi bölgesi de genelde deniz olarak önerilen noktalardan.

Yalıkavak/Turgutreis

Yazın dahi rüzgarlı olan bu bölge bence deniz için pek ideal değil. Turgutreis marinası olduğundan alışveriş severler için iyi bir seçenek olabilir ancak ben çok da farklı markalar/ürünler göremedim.

Gümbet

Eğlence sevenler, bar arayanlar için doğru adres, Merkez’e de oldukça yakın. Denizi de dalgalı değil gördüğüm kadarıyla ama merkeze daha yakın olduğu için daha kalabalık diyebilirim.

Güvercinlik

Güvercinlik’de kaldığımız oteli hiç sevmememe rağmen denizinin dalgasız ve yüzmek için keyifli olduğunu hatırlıyorum. Bizim otele özgüydü sanırım ama kumsalı yoktu, platformdan giriliyordu. Girince de hemen derin oluyordu, yani yüzme bilmeyenler için ideal değildi ama kumsalı olan oteller de var sanıyorum. Bir de otel dışında pek bir gezme seçeneğimiz olmamıştı, belki şimdilerde daha hareketlenmiştir.

Bonus olarak da yakın dönemde kaldığım Bardakçı Koyu hem Bodrum’a yakınlığı hem de sakinliği ile beni cezbetti. Denizi güzel, küçük bir koy. Merkeze yürüyerek, dolmuşla ya da taksiyle uygun fiyata ulaşmak da mümkün.

Bodrum merkezde gezilecek yerlerle ilgili yazım için de buraya tıklayabilirsiniz.