Stockholm En iyi Restoran ve Kafeler

Stockholm’de En İyi Restoranlar

Hermans Restoran

irlikte gittiğim arkadaşlarımdan biri vegan olunca seçeneklerimizin kısıtlanacağını düşünürken İsveç’in veganların yaşaması için en uygun yerlerden biri olacağına karar vermemiz Hermans Restoran ile başladı. Düşük bütçeli vejetaryen restoranlar listesinde rastlamıştım, bizim için pek düşük bütçeli olmasa da sınırsız açık büfe yemekleri, yemekten sonra sınırsız çay/kahve ikramları, meze/salata ve sebzeli lazanya gibi hemen her yemeğin çok lezzetli olması, harika manzarası bütçenin bir tık yüksekliğini bize unutturdu. Ben böyle humusu Türkiye’de hiçbir yerde yemedim, keza humus sevmezdim; sevmediğim humus değil benim tattığım versiyonlarıymış meğer:)

Açık büfe öğle yemeği 13,5 Euro; öğle yemeği dediysem saat kısıtlaması pek yok; biz 3-5 arasında oradayken hala alabiliyordunuz. Manzara ve ortam çok huzur verici olunca yol yorgunluğuyla saatlerce oturduk:) Sonrasında aramıza katılan arkadaşlarımızla tatlılarından da deneme fırsatımız oldu, özellikle üstü cevizli olan bir tatlısını çok beğendim.

Hermans Restoran; Södermalm’de yer alıyor, Fotografiska Müzesi’nin de hemen üstü gibi, çok çok yakınlar. Gerçi müzeye giden arkadaşlardan biri müzenin kafesinin de çok güzel olduğunu iletti, aklınızda bulunsun:)

Helso Kafe (Halsocafet Mahalo)

İsveç’te yıllardır yaşayan proje ortaklarımızdan bir arkadaşımızın tavsiyesiyle brunch için geldik. Küçük ama tatlı bir kafe, oldukça da kalabalık. Stocholm’de birçok yerde olduğu gibi maalesef nakit kabul etmiyor. Yaban mersinli pancake’i en çok tercih edilenler arasında. Ben falafel dürüm tercih ettim, yemesi biraz zor olsa da tadı lezzetliydi. Fiyatlar ise ortalama. Bu kafe de Södermalm’de yer alıyor.

helso kafe

Nalen Restoran

Proje partnerlerimizin öğle yemeği için götürdüğü Normmalm’da yer alan mekanın özellikle iç dekorasyonu çok başarılıydı, duvarları başlı başına bir sanat eseriydi diyebilirim. Yemekler de lezzetli, öğle yemeği için dilerseniz kendiniz seçebiliyorsunuz dilerseniz günün menüsünü tercih edebiliyorsunuz.

Oaxen Slip

Burası da proje partnerlerimizin akşam için getirdiği Skansen’de yer alan şık ve biraz da pahalıca olan restoran. İnternette araştırırken Michelin yıldızlı diye çıkmıştı ancak Oaxen Krog & Slip olarak geçen bu restoranın sanıyorum Krog kısmı bu şekildeymiş. Lezzetli yemekler yedik yemesine ama bu lezzetteki yemekleri Türkiye’de lüks bir restoranda da yerdik izlenimi verdiğinden Michelin yıldızlarının Krog’a ait olduğunu düşünüyorum:) Balıklar da güzeldi ancak et seçeneği çok daha başarılı, giderseniz aklınızda bulunsun.

Max Burger

Max Burger adından da anlayacağınız üzere İsveç’te bir burger zinciri. McDonalds, Burger King de mevcut ama en çok tercih edileni gözlemlediğim kadarıyla Max Burger zinciri. Uygun fiyatları ve doyurucu menüleriyle hesaplı bir öğünün adresi. Ayrıca veganlar için de seçenekler var, nakit kabul etmiyormuş gibi dursa da ediyor; kasaların boş olduğuna bakmayın siz.

Stockholm’de En İyi Kafeler

Museum of Spirits Cafe

Burada ilk defa yulaf sütüyle latte içen arkadaşımdan o latte’yi tatmaz olaydım. Ben latte sevmem ki ama yulaf sütü Türkiye’ye gelirse latte bağımlısı olabilirim:) Neyse Museum of Spirits’in kafesi Vasa Müzesi’ne çok yakın olup suyun kenarında manzaraya karşı oturma imkanı da olunca çok da güzel bir tercih oldu, keyifli vakit geçirmek için tercih edilecekler mekanlardan biri.

Museum of Spirits Kafe

Espresso House

İsveç’in dört bir yanında farklı mimarilerde göreceğiniz Espresso House bence en iyi kafe zincirlerinden biriydi. Özellikle poşet meyve-yeşil çaylarının kokuları harika, yanıma alsaydım bağımlısı olabilirdim. Sıcak çikolata da en sevdiğim şekilde hazırlanıyor, yani marshmallow’lu:)

Chokladkoppen

İlk gidişimde oturduğumuz Gamla Stan’da yer alan bu kafe tarçınlı çörek ve sıcak çikolata içmek için ideal. Meydandan gelip geçenleri izlerken zamanın nasıl geçtiğini de anlamayacaksınız.

stortorget

Wayne’s Coffee

Daha çok Södermalm’de rastladığımız Starbucks tarzı kahve zinciri ama maalesef pek başarılı değil; üstelik nakit kabul etmiyor.

Secret Garden

Gamla Stan’da sahile yakın kafelerin hepsi dolu, burada yer bulunca sevindik. Güneşten yararlanmak için oldukça güzel ama kalabalık olduğundan biraz fazla sıkışık. Daha çok içki modunda takılıyorlar ama bir sürü güzel kafe varken burayı özellikle tavsiye etmem.

Stockholm’de gezilecek yerler için Stockholm Gezi Rehberi’ne göz atabilirsiniz.