Özdere ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Özdere

  1. Özdere İzlenimleri
  2. Özdere’ye Ulaşım
  3. Özdere ve Çevresinde Gezilecek Yerler
Özdere İzlenimleri

Özdere’ye 4 kez gittim ancak ikisinde otelden hiç dışarı adım atmadım. En son gidişim Temmuz 2024.

Okuduklarımdan anladığım Özdere’nin emekli yeri olarak görüldüğü, böyle görenler haklılarmış. Özellikle Eylül aylarında gidince emekli kasabasından beter oluyor bence, Burhaniye bile daha hareketliydi. Sakinlik, huzur, deniz, kum, güneş ise aradığınız, doğru yerdesiniz:) Ben hem bunları hem de biraz hareket arıyorum diyorsanız çevresinde gezilecek yerler olanaklarıyla bu isteğinize de yanıt vermiyor değil ama çevreyi gezmeyeceksenız hareket kısmı için hiç tavsiye etmem.

Özdere’ye Ulaşım

Özdere’ye ulaşım toplu taşımayla gelirseniz biraz uzun sürüyor. Havalimanından İzban’a bin Cumaovası’nda in, 775 no’lu otobüse bin ve yolculuk başlasın şeklinde ilerliyor. Ben son gidişimde transferle otele ulaştım,  yaklaşık 40-50 dakika sürdü havalimanından.

Seferihisar’dan da toplu taşıma ile gelmek mümkün, 778 no’lu otobüs var; ayrıca dolmuşlar da hizmet veriyordu gördüğüm kadarıyla.

Arabayla giderseniz İstanbul’dan da Ankara’dan da trafiğe göre değişecek olsa da yaklaşık 8 saatte ulaşabilirsiniz.

Özdere ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Kalemlik Milli Parkı: Piknik yapmak istiyorsanız tepede olduğundan manzarası güzel ve ağaçlık altındaki bu yeri tercih edebilirsiniz ancak giriş ücretli. İçinde plaj varmış gibi dursa da özellikle Gökkuşağı Koyu tarafı değil de diğer tarafı tercih ederseniz plaj yok, halk plajına çıkıp şezlonglar için ayrıca para ödüyorsunuz. Gökkuşağı koyu tarafında durum nasıl bilemiyorum.

Kalemli Milli Parkı

Halk plajında deniz oldukça sığ ama tamamen kum.

Çay-kahve içebileceğiniz mekanlar mevcut ancak Eylül ayında onlar için sezon kapanmış oluyor.

Kalemlik Milli Parkı Kafe

Selçuk: Selçuk deyince elbette ilk akla gelenler Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi ve Yedi Uyuyanlar. Hepsine giriş tek bir noktadan gibi dursa da Efes ve Meryem Ana girişleri ayrı ayrı ücrete tabi. Efes’te Müzekart geçiyor ancak Meryem Ana’da aynı durum söz konusu değil.

Meryem Ana Evi

Efes diğer antik kentlerden çok farklı olmamakla birlikte en iyi korunmuşlardan biri. Meryem Ana Evi ise Hıristiyanlar için büyük önem taşısa da diğer din mensupları için çok da görülmeye değer bir etki yaratmıyor. Meryem Ana Evi’nin kafesi oldukça uygun fiyatlı, ağaçlar altında, giderseniz burayı soluklanmak için tercih edebilirsiniz. Yedi Uyuyanlar’ın birçok yeri kapalı, parmaklıklar arasından ve tepeye çıkarak görebildiklerinizi görüyorsunuz ancak bakımsız olduğunu söylemem gerek.

Bunlar dışın Selçuk’ta birçok tarihi yapı var. Efes’ten de görülen Ayasuluk Kalesi sadece bunlardan biri, hepsini gezmek isterseniz tam bir gün bile size yetmeyebilir.

Ayasuluk Tepesi

Şirince: Selçuk’a gelmişken Şirince’ye uğramamak olmaz, şirin mi şirin bu kasaba görülmeye değer. Şirince hakkındaki detaylı yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Kuşadası: Biz bu gidişimizde tercih etmedik ancak Kuşadası da Özdere’ye yakın noktalar arasında yer alıyor. Kuşadası’nda ise kalesi dışında görülecek pek bir şey hatırlamıyorum açıkçası. Gece eğlence mekanları bol olduğundan tercih edilebilir.

Seferihisar-Sığacık: Planlar pek istediğimiz gibi gitmeyince Sığacık’ı ziyaret etme fırsatımız olmadı. Oysa Sığacık son zamanlarda oldukça ünlenen köylerinden İzmir’in, üstelik Özdere’ye de yakın olanlarından. Sığacık’ta Teos Antik Kenti var görülebilecek.

Çeşme-Alaçatı: Mesafe biraz daha uzun olsa da arabayla gidecekseniz çok da sorun olmayacaktır. Çeşme’de çok gezilecek bir yer yok ama Alaçatı’nın sokaklarında kaybolabilirsiniz.Sakızlı kurabiye, dondurma tadabilir; Alaçatı’da İmren Pastanesi’nde soluklanabilirsiniz. Türk kahvenizin yanında da sakızlı su gelecek, şaşırmayın; buralar Sakız Adası’na en yakın yerler olduğundan her şey sakızlı:)

Bunlar haricinde Özdere’de Notion antik kalıntıları ve kehanet merkezi olan Klaros antik kalıntıları da mevcut.

Özdere’de Konaklama

Club Beyy Resort : Club Beyy her şey dahil sistemde ancak öyle çok dağınık olmayan bir otel, her şeye kısa yürüyüşlerle ulaşabiliyorsunuz. Yemekleri, tatlıları çeşitli ve lezzetli. Animasyon gösterileri de hiç fena değil. Otelin olduğu koy çok büyük değil, en büyük alan otele ait zaten. Pazar günü halk plajı olarak girilen yer oldukça kalabalıktı, diğer günler hiç insan görmedim diyebilirim. Deniz hızlı derinleşiyor. Ben gittiğimde öğleden sonraların hep dalgalıydı ama döven dalgalardan ziyade tam oynamalık dalgalar. Bir de aşırı yosun vb olmuyordu dalgalara rağmen. Denizşn dibi tamamen kum değil, kum taş karışık ama illaki deniz ayakkabısı giymelik bir durum yok. Otelin odalarında eskimiş bazı noktalar var, yenilense çok iyi olur tabiki. Bir de internet sadece lobide çekiyordu ki orada bile çok stabil değildi.

Notion Kesre Beach Otel: Özdere merkeze yaklaşık 10 dk mesafede olan bu otel her şey dahil sisteminde çalışıyor. Alanı çok büyük olmadığından çocuklu ailelerin tercih ettiği bir otel. Denizi ve plajı güzel, deniz normalde sakin ama hava rüzgarlı olursa fotoğraftaki gibi dalgalı da olabiliyor. Yemekler ve otelin kendisi ortalama.

Notion Kesre Beach

Aria Claros Beach: Kongremizi yaptığımız otel ancak isminde değişikliğe gittiğinden işletmesinin de değişmiş olabileceğini düşünüyorum. Otel Notion’a oldukça yakın mesafede ancak Notion’ın aksine tepede yer alıyor ve daha büyük bir alana yayılmış. Deniz yine çok güzel. İşletme değişmiş olabileceğinden diğer noktalarla ilgili yorum yapmamak en iyisi.

Hotel Paloma Pasha: Bu otele ben gitmedim ancak çocuğuyla giden bir arkadaşım memnun kalmış. Bu otelin avantajı merkezde olması, sanıyorum merkezde deniz genel olarak daha sığ. Kalemlik Milli Parkı’na da çok yakın zaten otel.

Özdere sahil