Gaziantep’te Nerede Ne Yenir?

Papirüs Kafe

Papirüs Cafe

Kahve için durağımız Bey Mahallesi’ndeki Papirüs Kafe. Hem otantik dokusu hem ağaçlar altında geniş bahçesiyle vakit geçirmekten keyif aldığımız bir yerdi. Üst katı gezecekseniz düğün fotoğrafı çekilmeyen bir an bulmak zor ama gerçekten de fotoğraflar için güzel köşeleri var. Bahçenin de bizim gibi boş zamanına denk gelirseniz fotoğraf için burada da harika köşeler mevcut.

Bayazhan

Bayazhan

Akşam yemeği için Bayazhan’ı tercih ediyoruz. Buranın avlusu hem otantik hem şık. Dilerseniz yemek yiyebilir, dilerseniz bar kısmında sadece içecek alabilirsiniz. Gaziantep’in sayılı içkili mekanlarından, fiyatları Gaziantep geneline göre yüksek. Yemekleri fena değil ama asıl önemli olan ambiyansı olduğundan belki meze-içki ya da bar kısmında sadece içki tercih etmek daha iyi olabilir.

Çağdaş Tatlı Gaziantep

Çağdaş Tatlı

Burası Gazianteplilerin çok tercih ettiği bir mekandı, biz de şan verelim dedik. Burma kadayıfı lezzetliydi. Ortamı salaş, çalışanları özenli.

Çelebioğulları Baklava

Çelebioğulları Baklava

İbrahimli’deki şubesine gittik ancak merkezde de mevcut. Bayram tatlıları için sipariş vermeye gelen çoktu. Birkaç çeşit denedim fıstıklılardan, fıstık ezmesi gibi olan hariç hepsini beğendim.

İmam Çağdaş

İmam Çağdaş Kebap ve Baklava

Lahmacununa ilk gittiğimizde bayılmıştık ama ikinci gidişte aynı tadı maalesef bulamadık. Patlıcan kebabu ise oldukça lezzetliydi.

Elmacıpazarı Güllüoğlu

Elmacı Pazarı Güllüoğlu

Merkezde baharatçıların olduğu pasajın içinde yer alıyor, küçük bir dükkan. Elmacıpazar Güllüoğlu en beğendiğim tatlıcılarından oldu. Denediklerimin hepsinden yemek üstüne yememem rağmen memnun kaldım.

Kebapçı Halil Usta

Zeugma Müzesi arkasında yer alıyor. Zeugma çevresindeki sokaklardan bahsettiğimden burada da kebapçı mı olurmuş, nasıl bir yere geldik diyebilirsiniz ilk sokağa adım atışınızda. Endişelenmenize gerek yok, kebapçıdan içeri girdiğinizde temiz ve düzgün bir yer olduğunu anlıyorsunuz. Ortaya değişik çeşitlerde tadımlık bırakın derseniz size güzel tabaklar hazırlarlar. Küşlemesi ile meşhur ancak bizim damak tadımıza çok uymadı, çok yavan geldi. Biz en çok bol baharatıyla Adana tarzı bir kebabı vardı, onu beğendik.

Koçak Baklava

koçak baklava

Koçak Baklava gezeceğiniz yerlerin biraz uzağında, hatta Havaş’ın dönüşteki ilk durağına yakın olduğundan sona bırakın ve havaalanına geçmeden önce tadın derim. Açıkçası baklavaları lezzetli ama çok da özel değil. İstanbul’da daha iyi yapan yerlerin olduğunu düşünüyorum, eve getirmeyi tercih etmedik.

Burada yazdıklarım dışında Akşam Simit, Zekeriya Usta, Yıldız Ekmek Fırını, Kır Kahvesi, Çıtır Lahmacun’u da denedik ancak çok memnun kalmadığımızdan bu yazıda bahsetmedim. En son gezimizi detaylı anlattığım yazım için buraya tıklayabilirsiniz.