Adana’da Nerede Ne Yenir?

Birbiçer Kebap: Aslında ciğeri daha meşhurmuş ama biz kebabını da afiyetle mideye indirdik. İkramlar bir Adana klasiği olarak bolca ve lezzetliydi. Servis de kalabalık olmasına rağmen hızlı.

Birbiçer Ciğer ve Kebap

Onur Kebap: Adanalı tavsiyesiyle gittiğimiz aç halde yürünmemesini önerdiğimiz kebapçı. Onur Kebap Merkez Parkı’nın bitişinde sayılır, Gazipaşa Bulvarı’nın sonundan sağa döndüğünüzde ulaşabilirsiniz. Birçok kebapçıya göre biraz daha lüks ama fiyatlar İstanbul’daki kebapçılara benzer. Tat olarak da çok farklı bir tat bulamasak da memnun kaldık.

Elem Ziyapaşa Restoran: Biz burada kebap tercih ettik, humusu da meşhurmuş sanırım ama ben çok daha güzel yapıyorum:) Birbiçer mi Elem mi derseniz lezzet olarak Birbiçer ama şık bir mekan olsun derseniz Elem’i tercih edebilirsiniz.

Elem Ziyapaşa Restoran

Muzlu Süt Dünyası: Atatürk Parkı’nın hemen yanında yer alan Muzlu Süt Dünyası Kazım Büfe’ye yürümeye üşenince tercihimiz oldu. Adanalı birçok kişinin burada oturup muzlu süt içtiğini görmemiz de bu tercihte etkili oldu elbette. Muzlu süt yerine muzlu frozen denmeli, 1 tane söylediğinizde neredeyse 1 litrelik şişeye dolduruyorlar; aman birden fazla almayın. Pek bayılmadık ama belki daha sıcak günlerde harika gelebilir. Kazım Büfe ise Onur Kebap’a yakın. Yerlileri Kazım Büfe’de içmediyseniz muzlu süt içmiş sayılmazsınız diyor, yorumu deneyenlere bırakıyorum.

Sahil Kafe & Çay Bahçesi: Merkez Park’ın sonuna doğru Galleria’nın yakınlarında yer alan bu çay bahçesi en sevdiğim yerlerden oldu, çünkü manzarası çok güzel. Hemen karşısından gondollar kalkıyor, suda bolca ördek var; üstelik Cumartesi olmasına rağmen nehir kenarında yer bulmak mümkün.

Seyhan Nehri

Kardeşler Fırın: Adana’da birçok yere yayılmış olduğundan iyi olduğuna karar verdik, oturmak için de yeri var genelde. Ürünleri taze, biz kurabiye tabağı ve çay tercih ettik. Burada Adana’ya özgü simit çeşitlerinden de tercih edebilirsiniz.

Doğan Kaymaklı Kadayıf: Kaymaklı kadayıf ve normal kadayıf aldık, kaymaklı dendiğine bakmayın adeta dondurmalı gibi hafif ama bence normal kadayıfı çok daha güzeldi. Gerçi artık İstanbul’da da olduğundan ne kadar anlamlı bilemiyorum.

Doğan Kaymaklı Kadayıf

Ali Göde Şalgamcısı: Çetinkaya yakınında yer alan şalgamcı çok tercih edilen bir nokta. Hem kolilerce bir yerlere dağıtılıyor hem de insanlar çokça gelip burada bardak bardak şalgam içiyorlar. Ben ilk defa şalgam içtim, bana çok tuzlu geldi ama seveni beğenir herhalde. Bardağın içine bir de şalgam atıyorlar.

Nadir Kuruyemiş: Yine Atatürk Parkı’na giderken rastladığımız eve kuruyemiş alabileceğiniz bir yer, kuruyemişleri oldukça taze ve güzel. Zaten hepsinden tattırıyorlar.

Bu yazıyı 2017’de günübirlik ve 2021’de haftasonu konaklamalı Adana yazılarımdan derledim. Adana ile ilgili gezilecek yerler yazım için buraya tıklayabilirsiniz.