Bangkok’ta Gezilecek Yerler

Bangkok’ta Tapınaklar

Altın Buda Tapınağı (Wat Traimit)

Yapı dışarıdan bakıldığında ihtişamlı ancak Nepal’deki tapınakları da ziyaret etmiş bir çift buradakilerin onların yanında görülmeye değer olmadığını belirtmedi değil. Nepal’e gitmediğimden yorum yapamayacağım.

altın buda tapınağı

İçeri girerken camilere girişte olduğu gibi ayakkabıları çıkartmak gerekiyor, ayrıca omuzlarınız ve dizlerden yukarısı da açık olmamalı. İç kısımda ise oturan bir Buda mevcut, dışarısına göre sade olduğunu söyleyebilirim.

Tapınağın akşam fotoğraflarının da oldukça güzel olduğunu düşünürsek akşam gitmek daha iyi olabilir. (Ek bilgi: Tapınak çevresinde döviz büroları da mevcut.)

Yatan Buda Tapınağı (Wat Pho)

Bu tapınağın dış görünümünden ziyade aklımda iç bölümdeki 46 metrelik yatan Buda heykeli aklımda kalmış.

Buda’nın bulunduğu tapınağın iç kısmında duvar kenarında 108 adet bronz kase bulunuyor, bu kaselere insanlar bozuk para atıyordu. Şimdi araştırıp öğrendiğim kadarıyla 108 sayısı Buda’nın mükemmeliyete ulaşmasını sağlayan 108 pozitif eylem ve sembolü simgeliyormuş ve insanlar da şans getirmesi için para atıyorlarmış. Paralar şans getirir mi bilinmez ama tapınağın yenilenmesi ve korunmasına harcanıyormuş.

Tapınağın içinde bulunduğu bahçeyi de gezmeyi atlamayın. Bahçesinde Kralların ya da önemli din adamlarının kalıntılarını saklamak için kullanılan Budist anıtları var, rengarenk koni şeklinde oldukça değişik anıtlar. Fotoğrafta gördüğünüz de bu anıtlar arasında gölge bulup yatan kedi:) Ayrıca bahçede Tayland’ın değişik bölgelerinden Buda heykelleri ve freskler de bulunuyor.

yatan buda tapınağı

Tapınak 08:00-17:00 arası açıkmış, giriş 100 Baht. Maharat Caddesi’nde bulunuyor.

Bangkok Aktiviteler

Thai Masajı

Bu masajı rehberimizin götürdüğü Rangnam’da yaptırdık. Oldukça şık ve temiz bir yer. Masaj 2 saat sürüyor, üstünüze onların verdiği bol kıyafetler giyiyorsunuz ve ayağınızdan başlayarak başınıza kadar size değişik hareketler yaptırarak kaslarınızı gevşetiyorlar. Bildiğimiz masajlardan biraz farklı ama bence en iyi aktivitelerden biri. Kişi başı 80 TL gibi bir ücret ödemiştik diye hatırlıyorum.

Yüzen Çarşı (Floating Market)

Burası Bangkok’ta en sevdiğim yer oldu diyebilirim, çünkü Uzakdoğu’da aradığım egzotik ortamı biraz olsun bulabildim. Şehrin plazalarından uzakta olmak bile iyi geldi diyebilirim. Ufacık tekneyle yaptığımız tur boyunca su üzerine kurulmuş küçük evler, pazarda satılan değişik meyveler ve taze sıkılmış meyve suları… En sevdiğimiz meyve ise meyvelerin kraliçesi olarak da bilinen mangosteen oldu ancak olmamışları ya da fazla olmuşları pek de güzel değil, tadıp alın derim. Muzlar da minik minik ama lezzetli. Tadımlık amaçlı karışık meyve paketleri de satılıyor. Hindistan cevizi dondurmasının güzel olduğunu söylemişlerdi, sunumu gerçekten çok şık ama tadından pek etkilenmedik.

yüzen çarşı

Bangkok Kanallar Turu:

Yeterli sayıya ulaşamadığımızdan biz bu turu yapamadık ancak bireysel olarak yapanlar olmuş hem de her zamanki gibi ekstra turdan daha ucuza. Bangkok’un “Doğu’nun Venedik”i diye diye adlandırıldığını düşünürsek bir kanal turu yakışır diye düşünüyorum. Yine de siz Venedik’e benzer bir şehir beklemeyin derim:)

Bangkok’ta Akşam Yapılacaklar

Pat-Pong Gece Pazarı

Burası Tayland stili ürünlerin ve ünlü marka taklitlerinin bulunduğu pazar. Aynı zamanda barların da bulunduğu hatta Bangkok’un Red Light Bölgesi diye de adlandırılan yer. Biz bu tura katılmadık, bence gitmek istiyorsanız bireysel gitmek daha uygun bir seçenek olacaktır. Kazıklanmamak için dikkatli olmakta fayda var; özellikle üst katta ve isimsiz, her gösteriden sonra bahşiş isteyen, hesabı son dakikaya kadar vermeyen yerlere dikkat etmeniz önerilmiş.

Siam Niramit Şov

Tayland’ın tarihi ve mistik mirasını bulabileceğiniz bu bol efektli, kalabalık kadrolu ve biraz da gizemli şova çok beklentiyle gitmesek de memnun kalarak ayrıldık. Pattaya’da yazacağım Alcazar Şov’a kıyasla çok daha etkili bir şov olduğunu söyleyebilirim, tabi ikisi çok farklı konseptlerde. Şov sırasında çekim yasak, sonrasında sanatçılarla fotoğraf çektirebilirsiniz.

Bangkok’ta Ziyaret Edilecek Diğer Yerler

Lumpini Park

Bireysel olarak gittiğimiz otelimize yakın bu park şehir içinde nefes almak için güzel ve büyük bir park. Parkın içinde bir de gölet var. Sıcak bir günde serinlemek için de güzel bir tercih olacaktır.

lumpini park bangkok

Bangkok’ta Alışveriş Merkezleri

Bangkok’ta birçok AVM mevcut, çoğunlukla oldukça da büyükler. Bazıları tekstil bazıları teknoloji ağırlıklı. Biz sanıyorum Siam Paragon’a gitmiştik, çok farklı markalar yoktu hatırladığım kadarıyla, yakınında birkaç AVM daha mevcut.

Bangkok-Pattaya turumuzla ilgili diğer detaylar için bu yazıma göz atabilirsiniz.